Staja header foto
  • De veelzijdige centrale tak binnen Reesink Production is de Constructie afdeling. De afdeling produceert een grote diversiteit aan stalen producten voor Reesink Production maar levert ook rechtstreeks aan klanten zoals machinefabrikanten, aannemers en betonfabrieken.
    volle res4417
  • KAWECO is een premium landbouwmachinemerk gericht op agrarisch transport en verwerking van o.a zand, silage en drijfmest. KAWECO wordt compleet door STAJA ontwikkeld en geproduceerd. De afzet loopt via Kamps de Wild.
    RADIUM 45 50
  • Reesink Production produceert zeer uiteenlopende HIGHTECH producten, zoals KAWECO agrarische machines, TopLiftStaja container carriers. Reesink Production levert ook ook half fabricaten aan andere bedrijven.
    baggerschip2

Principeovereenstemming overname STAJA Machinebouw en STAJA Constructie door Royal Reesink

Royal Reesink N.V. (“Royal Reesink”) heeft met de aandeelhouders van Staja Beheer B.V. principeovereenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in het kapitaal van Staja Beheer B.V. en daarmee verbonden ondernemingen Staja Machinebouw B.V. en Staja Constructie B.V. (Hengelo, Gelderland) (“Staja”). Staja Wapening B.V. en Eureka-Staja B.V. zijn geen onderdeel van de transactie en zullen zelfstandig verder gaan.

Staja en Royal Reesink hebben al vele jaren diverse zakelijke banden. Staja produceert voor Royal Reesink KAWECO transportwagens en machines voor de mestverwerking. Maar ook andere activiteiten van Royal Reesink zoals Reesink Staal en Motrac Hydrauliek zijn zeker geen onbekenden voor Staja.

Deze overname biedt Royal Reesink mogelijkheden om invulling te geven aan de toenemende behoefte aan een goed geoutilleerde organisatie en locatie voor  productie- en/of assemblageactiviteiten. Deze behoefte werd versterkt door de recentelijke overname van Lalesse Europe, specialist in magazijnkranen en geautomatiseerde magazijnoplossingen. De overname van Staja is direct dienstbaar aan het realiseren van de forse groei bij Lalesse Europe. Daarnaast past deze overname in het voornemen een kenniscentrum op te zetten die in brede zin haar ontwikkelkracht ten dienste van Royal Reesink kan stellen.

De verwachting is dat de transactie in de zomer van 2017 zal worden afgerond.

Dit persbericht verschijnt in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. In geval van strijdigheid tussen de Nederlandse, Engelse en Duitse versie zal de Nederlandse versie prevaleren.


Download PDF (NL)

Download PDF (EN)

Download PDF (D)

 

Apeldoorn/Hengelo, 13 april 2017

Directie Royal Reesink N.V.                             Aandeelhouders Staja Beheer B.V.

 

Profiel Staja

Staja is opgericht in 1976 en gevestigd in Hengelo (Gld), en heeft ongeveer 60 medewerkers. Staja Machinebouw richt zich met name op de productie van landbouwmachines (KAWECO en TopLiftStaja). Staja Constructie produceert een grote diversiteit aan stalen producten met name voor andere afdelingen binnen Staja maar ook rechtstreeks bijvoorbeeld aan machinefabrikanten.

Zie ook: www.staja.nl

 

Voor nadere informtie kunt u contact opnemen met:

De heer G. van der Scheer, CEO Royal Reesink N.V.
Tel.: +31 (0)575 599 301